8 Травня 2019

 Тих днів не змовкне слава.

8 травня о 20 годині вечора біля пам’ятника загиблим воїнам у ІІ світовій війні відбувся Мітинг-реквієм до Дня Пам’яті і примирення присвячений 74 річниці з Дня Перемоги українського народу над нацизмом у ІІ світовій війні, який підготували і провели педагоги та гуртківці БДЮТу.

На мітингу виступили голова Шаргородської районної державної адміністрації Кедик К.С, депутат обласної Ради Соляник В.С. та голова громадської організації «Життя та розвиток громад» депутат обласної Ради Л. Білозір. Панахиду за загиблими у ІІ світовій війні відправили священослужителі міста.

Символом мітингу-реквієму був червоний мак, що символізує скорботу за загиблими у всіх військових конфліктах.

Гуртківці зразкового театру мініатюр «Гармонія» під керівництвом свого наставника Шмігельської Н.Б. відтворили події тих страшних і буремних років, як наш народ боровся з нацизмом у ІІ світовій війні і як здобуває свою свободу і незалежність у бородьбі з Російським агресором, що віроломно і підступно напав на східні землі нашої держави. Активну участь у мітингу-реквіємі прийняли вокалісти вокального гуртка під керівництвом Гончар О.О. та хореографічні колективи, якими керує Биковська Л.І. Музичне оформлення - Пасько Ю.В.