1 міський фестиваль дружин юних пожежників - рятівників. 2024р.

Змагалися юні рятівники

    11 квітня на Шаргородському міському стадіоні «Колос» відбувся організований відділом освіти і спорту міської ради, місцевими представниками ДСНС України та Шаргородським  БДЮТом фестиваль дружин юних пожежників - рятівників. Одразу варто зауважити, що організаторам заходу вже з самого початку вдалося (і в дуже простий спосіб) заінтригувати і зацікавити його учасників – вихованців закладів освіти Шаргородської громади.  Всіх дітей запросили до пожежної машини, де інструктор провів з ними своєрідне заняття, - продемонстрував інструменти і матеріали, що знаходяться на озброєнні професійних рятувальників, розповів про їх призначення та використання.

Далі дано було старт естафеті, в ході якої юні рятувальники повинні були правильно і швидко одягти спецепікіровку. Потім учасники фестивалю демонстрували своє вміння і навики на спортивних снарядах. Що й казати, неабияке пожвавлення у школярів викликало завдання погасити вогонь з допомогою того ж спецобладнання  - дістати інструмент, розгорнути рукав, підключити воду… Ще цікавішими були конкурси «Порятунок із палаючого будинку» та «Порятунок потерпілого на дереві» . Треба було не тільки винести потерпілого з вогню чи зняти з дерева, а й відтранспортувати у безпечне місце, надати першу медичну допомогу.

    Був іще не менш цікавий і захоплюючий конкурс «Розмінування поля», була вікторина, у якій брали участь команди у повному складі.

   Гадаю, що основної мети досягли. Вона полягала в тому, щоб навчити підростаюче покоління правилам безпечної поведінки в побуті,  навичкам правильно діяти індивідуально і колективно в різних надзвичайних ситуаціях.

     Вітали учасників фестивалю-конкурсу начальник відділу освіти і спорту міської ради  Сергій Іванець, представник пожежно – рятувальної частини Шаргородського відділення Жмеринського районного управління ДСНС у  Вінницькій області  Василь Затварніцький.

  Юлія БУРЯК,

  директор БДЮТу