Дерево мого родоводу 2021

                           «Дерево мого родоводу»

         Дерево мого родоводу» таку пошуково – дослідницьку роботу виконали учні освітніх закладів та закладу позашкільної роботи Шаргородської громади.

       Мета пошуково – дослідницьких робіт «Дерево мого родоводу»

 – це формування національної свідомості особистості, залучення учнівської молоді до пізнання глибин народної творчості; зацікавлення учнів пошуками коріння свого родоводу; виховання любові до своєї сім’ї, родини, роду; вивчення історій і традицій своєї сім’ї ; прищеплення любові та поваги до старшого покоління; розширення знань учнів про національний колорит родинних відносин.

    Така робота проходила в рамках обласного тижня народознавства «Любіть Україну вишневу свою».

     Учні досліджували свої родоводи і у вигляді відео презентацій подавали на конкурс де розповідали про національний колорит родинних відносин; робили описи свого роду по батьковій і материній лініях; записували спогади і цікаві факти історії про своїх предків.

     Члени журі оцінюючи роботи дітей  зазначили, що всі роботи заслуговують на повагу і найвищий бал,  а ще визнали які у нас трудолюбиві люди, які патріоти своєї землі, які мужні, сміливі, благородні. При оцінці враховували до якого коліна досліджена робота

    Надзвичайно вразили родоводи:  Олександри Дудко з Шаргородської ЗЗСО №1, Іллі Дубенка вихованця БДЮТу, Валерії Молнар з Гибалівської, Артема Горенюка  Козлівської, Марії Соколовської Руданської освітніх навчальних закладів. Цікаві і гарно представлені роботи: Крістіни Бешлеги з Лозівського, Олександра Кримчука з Івашковецького, Дар’ ї Борець з Буднянського, освітнього навчального закладу та Анастасії Поперечної ШРГ, Віктора Марченка Шаргородської №1.

  Всі учасники будуть нагороджені грамотами відділу освіти і спорту. Роботи Олександри Дудко та Іллі Дубенка будуть направлені для участі в обласному конкурсі, який проводить Департамент освіти і науки Вінницької ОДА.