Форуму: Запобігання насильству та жорстокому поводженню з дітьми 2015

  Згідно річного плану  роботи  відділу освіти Шаргородської РДА, плану роботи БДЮТу  та з метою ознайомлення  учасників форуму з актуальністю проблеми насильства у дитячому середовищі; звернення   уваги на більш поширені  прояви цього явища, допомоги  учасникам знайти своє місце у розв’язанні проблеми насильства серед дітей, 15 січня 2015 року в   актовому залі райдержадміністрації  пройшов ІІ  районний  форум «Батьки  і діти». Тема форуму: Запобігання насильству та жорстокому поводженню з дітьми.

 

У роботі форуму взяли участь голови батьківських комітетів шкіл району та голова районної громадської організації «Об’єднання батьків школярів «Співпраця» Пасічник І.Я., лідери шкільних парламентів та лідер  районної громадської організації «Союз старшокласників «Лідер» Лозова Ірина , педагоги – організатори шкіл району. Активними  учасниками форуму були: начальник відділу у  справах сім’ї, молоді Марценюк С.М., директор Центру соціальних служб сім’ї, молоді та дітей Шалавінська Н. М., головний спеціаліст у   справах дітей Шаргородської РДА Сербіна М.В., начальник відділу освіти Кутнік В.О., оперуповноважений кримінальної міліції  у справах  дітей Малинич О.В.

Організаторами форуму були працівники Будинку дитячої та юнацької творчості.

На форумі розглядались такі питання: 1.Державна система захисту прав дітей.

2.Насилля в освітньому середовищі.

3.Домашнє насилля над дітьми

4.Правовий захист дітей від насилля.

   В ході зібрання  використовувались відео та фотоматеріали з інформацією про насильство та жорстоке поводження з дітьми в  сім’ї  та шкільному колективі.