Інтелектуальне перехрестя 2018

ЗУСТРІЧ НА  ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОМУ ПЕРЕХРЕСТІ.

Ці зустрічі  спрямовані на забезпечення творчих потреб особистості, здобуття юнацтва додаткових  знань, умінь та навичок за інтересами, поліпшення інтелектуального та духовного розвитку, підготовку до активної професійної і громадської діяльності, а також  на створення системи пошуку, розвитку і підтримки юних талантів, обдарувань, формування творчої та наукової еліти. Ось чому у плані роботи відділу освіти райдержадміністрації передбачалося проведення гри «Інтелектуальне перехрестя» серед старшокласників загальноосвітніх шкіл.

    Ще у  вересні місяці розпочалась районна інтелектуальна гра : „         Інтелектуальне перехрестя”.

 Тема: « Україна у складі Європи ”. Мета: Розширити знання школярів про Європейські країни, розвивати відчуття європейського громадянства, виховувати повагу до національних, духовних і культурних надбань європейських народів, свідомого громадянина України та Європи. Завдання гри  - це: вікторина, кросфорд,7 запитань, ребус, завдання для капітанів, відео запитання,, чим дивує Європа, кухня Європи. Зміст цих завдань дав можливість учням перевірити свої знання з історії України та історичного становлення європейських держав,більше дізнатись цікавих фактів з життя європейців, дізнатися про культуру інших народів, та збагатити свої знання з історії виникнення Національих історико-архітектурних комплексів, пам’ятників та відомих споруд Європи.

У грі взяли участь 22 НВЗ, крім Покутинського, Плебанівського, Довжанського, Рахнівсько - Лісового НВК,

До фінального туру гри, яка відбулась  25 січня 2018року  увійшли 5 команд:  Слободо-Шаргородської СЗШ І-ІІІст.; Клекотинської СЗШ І-ІІІст.;  Руданської СЗШ І-ІІІст.; Зведенівської СЗШ І-ІІІст, Копистиринської СЗШ І-ІІІст.

Гра завершилась на доброму і веселому позитиві. За результатами гри  V місце отримала команда”Ерудит” Слободо-Шаргородської СЗШ І-ІІІст.,  IV місце у команди”Ерудити” Користиринської СЗШ І-ІІІст., ІІІ місце дісталось команді „Квест” Клекотинської СЗШ І-ІІІст., ІІ місце завоювала команда „Майбутнє України” Руданської СЗШ І-ІІІст. і  почесне І місце по праву виборола команда „Діти України” Зведенівської СЗШ І-ІІІст.

  Дійсно, в цей сонячний день всі команди показали достатньо високий рівень знань з історії нашої держави, здивували і гарною підготовкою знань з європейської історії та культури.  

    Хочеться побажати всім командам  гарних перемог  на шкільній ниві.  Хай щастить вам юні ерудити. А ми маємо ким пишатися, бо росте надзвичайно ерудоване і розумне покоління, а значить гідне майбутнє нашої України.

 

                                                                  Культорганізатор БДЮТу Томчук Л.В.