Сокіл

Багато гарних та незабутніх вражень отримали учасники районного  етапу Всеукраїнської дитячо – юнацької  військово – патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

    Під час проведення гри, а це було 16 -17 травня на базі оздоровчого табору с. Клекотина,  зібрались до 180 дітей, погода в той час не балувала, йшов добрячий дощ, та й температура  повітря була не літньою, але це все додавало, ще більшого ентузіазму , бажання змагатись і навчатись всяким премудростям, які необхідні для виживання.

   Під час змагань неодноразово згадували, як нашим воїнам – захисникам в зоні АТО, і це додавало сили дітям все витримати.

   Змагались ми з таких видів як: Впоряд (стройова підготовка), Стрільба,  Відун (знання історії козацтва), туристсько – спортивна смуга перешкод, де треба було подолати болото із жердинами, пройти по паралельних мотузках, вправно подолати підйом по схилу – траверс -  спуск по схилу спортивним способом.

   Показати дух та силу,  це учні загальноосвітніх навчальних закладів, а рій формується і бере участь  у грі згідно «Положення про дитячо – юнацьку військово – патріотичну гру «Сокіл» («Джура»), в перетягуванні мотузки.

   В змаганнях  брали участь 17 районїв. Всі рої готувались до змагань, тому абсолютних переможців не було, але в кожному виді були свої переможці, які показували знання та вміння. Якщо одна команда була сильнішою в стрільбі то слабшою в туризмі. Та все ж таки визначився лідер -  рій Клекотинської СЗШ І-ІІІ ст., які  уже 19 травня поїхав захищати честь району в обласній грі – змаганнях.