Педагогічна рада Шаргородського БДЮТу 2024

05.02.2024р. відбулась чергова педагогічна рада Шаргородського БДЮТу.

Тема: Формування ціннісних орієнтацій до навчально -пізнавальної діяльності вихованців..

Мета: визначення основних умов та чинників у формуванні ціннісних орієнтацій вихованців до навчально – пізнавальної  діяльності, які базуються на ціннісному ставленні до особистості, до суспільства, до людей.

Для обговорення даної теми, створено 4 групи з педагогів, які досліджували конкретні питання:

 1.Критерії до формування системи відносин як умови комфортного перебування вихованців та керівників гуртків в освітньому середовищі.(Розробити критерії для нашого ЗПО).

 Керівник групи : Левадна Л.В. члени : Огороднік Л.І., Свирида Я.В., Бартуш Л.В.

2.Ціннісні орієнтири в навчально – виховній діяльності, які базуються на ціннісному ставленні до особистості, до суспільства, до людей,.

( Назвати конкретні справи, які маємо використовувати в роботі)

Керівник групи: Чорна Н.Д. Члени: Тесля В.В., Семко Т.М., Андрійчук П.П                          

3.Що таке поняття: Толерантність, ставлення до природи, до мистецтва, до праці.( Написати конкретні завдання для використання педагогами ЗПО)

Керівник групи: Гончар О.О. Члени: Шмігельська Н.Б.,Блах Т.П., Сокульський М.Я.

4.Які форми , методи, засоби використовуються і маємо надалі використовувати для виховання ціннісних орієнтирів: «Моє ставлення до фізичного «Я», до психічного «Я», до соціального «Я»

Керівник групи:  БиковськаЛІ. Члени: Пасько Ю.В., Томчук Л.В, Боднарчук О.В.

Під час обговорення педагоги приділяли велику увагу питанням, які використовуються в роботі, а саме: Розвитку і формуванню ключових компетентностей; оцінювання діяльності здобувачів освіти під час проведення навчального заняття; спрямованість навчального заняття на формування суспільних цінностей; комунікацій зі здобувачам освіти тощо.

Педагогічна рада приняла відповідне рішення.